Bangladeş Vizesi

Bangladeş vizesi, Bangladeş’e gitmek isteyen ve diğer ülkelerde yaşayan kişilerden ülkeye girişte sorun yaşamamaları için yanlarında bulundurmalarını istediği bir tür belge olarak belirtilmektedir. Bu belge sayesinde Bangladeş içinde belirli bir süre boyunca kalmak mümkün olmaktadır.

Bir Güney Asya ülkesi olan Bangladeş’e genel olarak turistik amaçlar ile seyahat edilmektedir. Daha çok Asya kültürünü tanımak ve deneyimlemek isteyen kişiler, Bangladeş’i de seyahat rotalarına eklemektedir. 

Bangladeş’e seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bazı zamanlarda vize danışmanlığına ihtiyaç duyabilmektedir. Vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarına yanıt vermek için Çalışma Vizesi olarak uzman vize danışmanlarımız ile çalışmaktayız. 

Bangladeş Vize İstiyor Mu?

Pek çok kişi Güney Asya’da yer alan bir ülke olması nedeni ile Bangladeş’in diğer ülkeler gibi bir vize politikasına sahip olmadığını düşünmektedir. Bu sebeple de vatandaşlarımız vize almadan Bangladeş’e seyahat edebileceklerine inanmaktadır.

Ancak ne yazık ki bu durum doğru değildir. Bangladeş de Güney Asya’da bulunan diğer pek çok ülke gibi kendi ülkesinden olmayan kişiler için belirli bir vize politikasına sahiptir. Bu sebeple de Bangladeş vize istiyor mu? sorusunu sormak gereksizdir. 

 Bangladeş hükümeti, belirlemiş olduğu vize politikası gereğince ülkemizde yaşayan umumi pasaport hamillerini Bangladeş vizesi almak zorunda tutmaktadır. Bu durum, yasal bir zorunluluk olarak belirtilmektedir. 

Ancak diplomatik (siyah) pasaport, hususi (yeşil) pasaport ya da hizmet (gri) pasaportu olan vatandaşlarımız Bangladeş’e yapmak istedikleri kısa süreli yani 90 günden daha az süreli olan seyahatlerinde Bangladeş vizesi almak zorunda değildir. 

Uzun süreli olarak yapılmak istenen Bangladeş seyahatleri için ise farklı bir prosedür işlemekte olup tüm pasaport türleri için vatandaşlarımızın Bangladeş vizesi başvurusu yapması gerekmektedir. 

Bangladeş Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Bangladeş’e yapılacak olan seyahatler için vize alması zorunlu olan umumi pasaport hamillerinin başvuru süresince yapması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemlerden bir tanesi de Bangladeş vizesi için gerekli evraklar olarak belirtilmektedir.

Hazırlanacak olan evrakların doğru ve tam bir şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. Çünkü evraklarınızı teslim ettiğiniz taktirde vize başvurunuz işleme alınmakta ve değerlendirme süreci başlamaktadır.

Hazırladığınız evraklarda tespit edilen bir eksik ya da hata olması, değerlendirme sürecinin uzaması anlamına gelmektedir. Bangladeş Büyükelçiliği, siz ilgili evrakla ilgili hatayı düzeltinceye ya da eksik evrakı tamamlayıncaya dek vize başvuru işlemlerinizi askıya almaktadır. Bu durum da planlamış olduğunu Bangladeş seyahatinizin aksamasına neden olabileceği için evrak hazırlama sürecini titiz bir şekilde yürütmenizi öneririz.

Aynı zamanda istenen evraklar epey fazla olduğu için kişilerin bir liste hazırlaması işlerini kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır. Bilindiği üzere başvuru yapılacak olan Bangladeş vizesi türüne göre hazırlanması gereken evraklarda farklılık olabilir. 

Vatandaşlarımızın sadece gerekli evrakları hazırlaması ve boş yere fazladan evrak toplamaya çalışmaması için ekibimizde yer alan vize danışmanlarımız en iyi danışmanlık hizmetini vererek sizleri yönlendirmektedir. Genel olarak Bangladeş vizesi için gerekli olan evrakların listesi şöyledir;

  • İngilizce doldurulmuş vize talep dilekçesi
  • 4000 Türk lirası bulunan bir banka hesabı
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport
  • Bangladeş Vize Başvuru Formu
  • 2 tane biyometrik fotoğraf (4,5 x 3,5 ölçülerinde)
  • Bangladeş’te kalınacak yere ilişkin konaklama rezervasyon bilgileri
  • Uçak bileti gibi seyahat aracına ilişkin belgeler
  • Öğrenci belgesi (öğrenciler için)
  • Davetiye (varsa)
  • SGK işe giriş belgesi (çalışanlar için)
  • Aktif bir banka hesabının hesap hareketleri dökümü (son 3 ayı göstermelidir)

Yukarıda belirttiğimiz evraklar genel hatları ile Bangladeş vizesi başvurusu yapan kişilerden istenen evraklardır. Ancak vize başvurusu esnasında Bangladeş Büyükelçiliği’nin gerekli görmesi durumunda sizden bazı ek belgeler de istenebileceğini unutmamalısınız. 

Bangladeş Vize Başvurusu

Bangladeş vize başvurusu, Bangladeş vizesi almak zorunda tutulan bordo pasaport sahibi vatandaşlarımızın yapması gereken bir adımdır. Oldukça kolay bir şekilde tamamlanabilen bu adım, zaman zaman vatandaşlarımızı kaygılandırmakta ve zorlayabilmektedir.

Özellikle ilk defa vize başvurusunda bulunacak olan kişiler için sürecin biraz daha karışık görünmesi son derece normaldir. Bu nedenle Çalışma Vizesi olarak ekip arkadaşlarımızın uzun yıllardır edindiği deneyimleri sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz. 

Bangladeş vize başvurusu için ilk olarak başvuru yapılmak istenen Bangladeş vizesi türüne karar verilmesi önemlidir. Çünkü diğer tüm adımlar bu ayrıntıya göre şekillenmektedir. Vize türleri başvuru sürecinde hazırlamanız gereken evrakları da etkilediği için doğru vize türüne başvuru yapılmasının önemi artmaktadır.

Seyahat amacınıza göre başvuru yapmak istediğiniz Bangladeş vizesi türüne karar verdikten sonra ise Bangladeş Vize Başvuru Formu ve vize talep dilekçesini İngilizce dilinde doldurmanız gerekmektedir. İngilizce dışında bir dil kullanılarak doldurulan formlar işleme alınmamaktadır. 

Bangladeş vize başvuru formunda istenen bilgilere verilecek cevaplar da önem taşımaktadır. Çünkü bu formu kullanarak Bangladeş hükümeti sizin hakkınızda bir ön bilgi elde etmekte ve vize başvurunuzun olumlu ya da olumsuz sonuçlanması açısından bu belgede verdiğiniz bilgiler önem taşımaktadır. 

Genel olarak vize başvurusu yapılan ülkeler maddi durumunuzu beyan etmenizi istemektedir. Çünkü vizenizin süresi dolduğunda kendi ülkenize dönüş yapabilecek bir maddi imkana sahip olmanız son derece önemlidir. 

Bangladeş vizesi için de aynı durum söz konusu olduğundan vatandaşlarımızın sahip oldukları mali durumu iyi bir şekilde belgelemeleri, vize başvurularının olumlu bir şekilde sonuçlanması açısından önemli olmaktadır. 

Bangladeş Vizesi Randevu

Bangladeş vizesi randevu, vize başvuru sürecinin en son adımını oluşturmaktadır. Bu adımda kişiler, hazırlamış oldukları vize başvuru evraklarını ilgili kuruma teslim ederek vize başvuru işlemlerini tamamlamaktadır.

Bangladeş vizesi için hazırlanan evrakların teslim edilebileceği pek çok farklı merkez bulunmaktadır. Bu merkezler arasında Ankara’da yer alan Bangladeş Büyükelçiliği ve İstanbul’da yer alan Bangladeş Başkonsolosluğu öne çıksa da vize başvuru işlemleri için yetki verilmiş olan merkezlerden de randevu alınarak işlemler tamamlanabilmektedir. 

Kişiler kendilerine uygun olan vize başvuru merkezinden randevu almalıdır. Randevu günü ve saati geldiğinde ise ilgili kurumda bulunmaya özen gösterilmeli ve vize başvurusu için hazırlanan evraklar teslim edilmelidir. Daha sonra vize başvurunuzun değerlendirilmesi adımı gerçekleşmektedir. 

Bangladeş Vize Ücreti

Bangladeş vize ücreti, Bangladeş vizesi için başvuruda bulunan vatandaşlarımızın yaptıkları vize başvurusunun işleme alınması için ödemeleri gereken ücret olarak belirtilmektedir. Bangladeş vizesi için ödenmesi gereken ücret, başvuru yapılacak olan vize türüne göre farklılık göstermektedir.

Aynı zamanda alınacak Bangladeş vizesinin tek girişli ya da çok girişli olmasına göre de Bangladeş vize ücretleri arasında fark oluşmaktadır. Vatandaşlarımızın başvuru sürecine başlamadan önce güncel ücretler hakkında bilgi sahibi olması son derece önemlidir.

2025 yılı için geçerli olan Bangladeş vize başvuru ücretlerini şu şekilde belirtebiliriz;

  • Tek giriş hakkı veren Bangladeş vizesi için 58 dolar
  • Çok giriş hakkı veren Bangladeş vizesi için 194 dolar 

Bangladeş E-Vize 

Bangladeş e-vize, Bangladeş’in yürürlüğe koyduğu yeni bir sistemdir. Bangladeş’e yapılacak 30 güne kadar süreli seyahatler için vize işlemleri online olarak da yürütülebilir. Bu uygulamadan 124 ülkenin vatandaşları yararlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da bu ülke vatandaşları arasında bulunmaktadır. 

Bangladeş e-vize başvurusu oldukça kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanmaktadır. Çeşitli sebepler ile konsolosluk ya da büyükelçiliğe gidemeyecek olan kişiler için alternatif bir başvuru seçeneği olarak belirtilmiştir.